Serviceflats Ursulinenhof Hasselt
Ursulinenhof

Ursulinenhof in Hasselt volledig voorbereid op eventuele 2de coronagolf

Komt er een tweede golf van het coronavirus? Niemand weet het zeker. Maar zorgspecialist SeniorLiving Group (SLG) is alvast voorbereid. Zodat zowel bewoners, bezoekers als potentiële kopers op beide oren kunnen slapen. Ook in ons gemoedelijke en gloednieuwe Ursulinenhof.

Géén broeihaard

Hoe de SLG-assistentiewoningen de afgelopen maanden beleefden? Integenstelling tot woonzorgcentra was er geen opmerkelijke uitbraak. Hoewel de bewoners wel tot de risicogroep behoren, bleek deze woonformule zeker geen broeihaard. Alles was netjes onder controle.

Veerle Vanderbiesen, Director Assisted Living bij SLG: “Natuurlijk waren er wel wat besmettingen hier en daar, net zoals overal. Maar van een grote uitbraak zijn we gespaard gebleven. Logisch eigenlijk, want zodra iemand besmet was, ging hij enkele weken in quarantaine in zijn eigen woning. Daar heb je werkelijk alles voorhanden: een eigen terras, keuken, badkamer, virtueel contact met onze diensten en de buitenwereld, enz. Het is perfect mogelijk om je tijdelijk terug te trekken in je gezellige cocon als dat nodig is.”

 

Preventie en controle

Ook nu de maatregelen versoepeld zijn, blijft SLG op haar hoede. Ze hebben een hygiënist ingeschakeld die alle gebouwen preventief checkt. Een externe auditeur controleert ook geregeld of alle maatregelen getroffen zijn.

Veerle: “Voor het Ursulinenhof en andere assistentiewoningen gelden vanzelfsprekend niet dezelfde regels als voor woonzorgcentra. Je kan het vergelijken met standaard privéwoningen plús horeca. In het Grand Café zie je het personeel dus met mondmaskers. Er is anderhalve meter tussen de tafels, goede ventilatie, degelijke reiniging en ontsmetting, …”

 

Hoe beperken ze het risico op besmetting: nu en bij een eventuele opflakkering?

› Het personeel – stevig ondersteund door het hoofdkantoor – krijgt doorgedreven opleidingen over hygiëne en preventieve maatregelen.

› Er zijn altijd voldoende beschermingsmaterialen aanwezig.

› Aan elke ingang blijft handgel permanent beschikbaar.

› Alle diensten worden indien nodig aan huis uitgevoerd/gebracht, en dat zoveel mogelijk door dezelfde dienstverleners.

› Er is een nauwe samenwerking met huisartsen en ziekenhuizen voor verzorging en advies.

› SLG geeft op aanvraag infosessies omtrent COVID-19 en preventie.

› Dankzij Cubigo e.d. is een snelle, efficiënte communicatie mogelijk met de bewoners.

 

Outbreakplan

En wat als corona binnen enkele maanden toch weer hevig woedt? Dan weet SLG dat perfect aan te pakken. De exacte interne procedure op maat van het Ursulinenhof ligt alvast klaar.

Veerle: “We weten wat ons te doen staat en zijn dankzij ons outbreak plan prima voorbereid. Bovendien volgen we op dat moment opnieuw de adviezen van de overheid op, dat spreekt voor zich.”

 

Een bezoekje aan ons modelappartement? Dat kan, volledig veilig. Maak snel een afspraak!