Serviceflats Ursulinenhof Hasselt
Ursulinenhof

Senior Living Group: thuis in zorg

Meer dan 12 500 bewoners rekenen dagelijks op de goede zorgen van Senior Living Group (SLG). Met 7500 medewerkers staan zij dag en nacht klaar met professionele zorgverlening en assistentie. Hun knowhow en ervaring passen uitstekend bij een thuishotel/zorghotel als Ursulinenhof. Veerle Vanderbiesen, Director Assisted Living, vertelt meerover de werking van SLG.

Jullie zijn Belgisch marktleider in de residentiële ouderenzorg. Dat is ongetwijfeld ook voordelig voor de bewoners?

Veerle: “Het geeft een zekerheid aan bewoners én investeerders. We staan financieel sterk en weten snel in te spelen op de noden. Want flexibel omgaan met de maatschappelijke gegevens is absoluut noodzakelijk in deze sector. Komt een doorgedreven digitaal luik van pas? Dan introduceren wij vlot een gebruiksvriendelijk online platform om communicatie en service-aanvragen te vergemakkelijken: Cubigo. Is er vraag naar een boeiende daginvulling of niet-medische therapieën? Of hulp nodig bij administratie? Dan bieden we meteen een oplossing.”

 

Hoe lukt dat allemaal zo vlot?

Veerle: “Door onze ervaring en grootte hebben we heel wat langetermijnrelaties opgebouwd met tal van partners. Zoals verenigingen van huisartsen, kappers en zelfs verhuisfirma’s. Die springen deskundig bij als de bewoners dat wensen. De inwoners profiteren bovendien van de schaalvoordelen van Korian, de internationale groep waartoe we behoren. Zij focussen op innovatie en research. Hierdoor kunnen wij onze zorgdiensten voortdurend optimaliseren.”

  

Wat is de grootste sterkte van jullie organisatie?

Veerle: “Onze mensen natuurlijk. Om diensten van topkwaliteit te garanderen voor onze bewoners en klanten, rekenen we vanzelfsprekend op ons goed opgeleid personeel. Daarom voorzien we geregeld bijscholingen. Zo blijven ze altijd op de hoogte van de laatste innovaties en technieken in onze sector.”

 

Ook thuiszorg behoort tot jullie aanbod. Hoe zit dat precies in elkaar?

Veerle: “Dat klopt, daarvoor zetten we onze geïntegreerde organisatie OTVHome Care  in, gespecialiseerd in thuiszorg en -verpleging.Binnen dat luik van SLG werken er nog eens 800 medewerkers voor zowat 8000 patiënten of klanten. Elke dag opnieuw. En dat over heel Vlaanderen. Op deze manier bieden we een totaalpakket van services aan: van schoonmaken en verplegen tot klusjes uitvoeren.”

 

Ursulinenhof heeft geen woonzorgcentrum binnen de muren. Wat als iemand toch die overstap wil maken?

Veerle: “In principe is dat niet nodig. Ursulinenhof is zo georganiseerd, dat je ook in je vertrouwde appartement maximale zorg krijgt.Vind je het toch aangewezen om naar een woonzorgcentrum te verhuizen? Dan is dat geen probleem. Dankzij onze aanwezigheid in verschillende types ouderenzorg, kunnen we bewoners vlot overplaatsen naar een van onze woonzorgcentra. Meer nog: je krijgt dan voorrang op aanvragen van buitenaf. We hebben dus op elke zorgvraag een antwoord.”